20230506 38841Op de Sport en Gezondmarkt in Winkelcentrum Buytenwegh gaven leden van Karatevereniging Tomo no Kai demonstraties karate en iaido. Er was veel belangstelling van het publiek, dat enthousiast reageerde. De karate demo startte met een intro op de muziek van Queen, We will Rock you en ging daarna door met verschillende technieken en partnervormen waarop hard was geoefend door de deelnemers.

Leraar Mark Neijssel: “De naam van onze vereniging betekent ‘Groep van Vrienden’, wij vinden het belangrijk om naast hard te trainen ook veel plezier te hebben met elkaar. We kiezen er ook voor om naast de hoogste banders van de club ook de beginners mee te laten doen. Zo krijgen mensen een goed idee van hoe het trainen bij ons gaat, en het is voor de kinderen ook heel erg leuk om te doen!”

 

 20230506 38845  20230506 39067

Zwaarden zoeven over het plein

 

20230506 39071Naast de karatedemonstraties werden er ook demonstraties iaido, de kunst van het Japanse zwaard, gehouden. Voor de gelegenheid trainden de iaidoka met houten zwaarden, boken, maar tijdens de normale lessen wordt ook met gesmeden zwaard getraind. Het iaido is een wat onbekendere sport naast het karate, dat iedereen wel kent. Het gaat bij deze sport vooral om de beheersing van de bewegingen, die je solo uitvoert. Een deel van de iaido groep van Tomo no Kai liet zien hoe je het zwaard trekt, een aanval of blokkering maakt en daarna weer op de juiste manier opbergt.


Wie interesse heeft in karate of iaido kan terecht bij Karatevereniging Tomo no Kai, wij geven les in de sportzaal aan de Nesciohove in Buytenwegh en er is ruimte voor nieuwe leerlingen!

Sponsors Tomo no kai

ZA logo 2018