Sensei is een Japans woord voor 'leraar'. De sensei die bij Tomo no Kai de iaido lessen verzorgen zijn Alain Manche en Mark Neijssel.

Alain Manche

alainmancheAlain is met iaido begonnen bij Shoshinkan dojo Zoetermeer, onder leiding van Hans Pegtel. Al gauw begon het fanatisme te groeien en behaalde hij zijn shodan. Hiernaast bezocht hij stages onder Japanse leiding in zowel binnen- en buitenland.

Samen met zijn trainingspartner Mark Neijssel is hij later overgestapt naar Kendo kai Den Haag, onder leiding van Aad van de Wijngaart (7-dan). Kort hierna is hij geslaagd voor nidan. In 2009 deed hij succesvol examen voor sandan.

Alain neemt ook deel aan wedstrijden zoals het NK en de jaarlijkse Ishido-cup. Naast iaido beoefent Alain ook wado-karate bij Tomo no Kai.

 

 

 

Mark Neijssel

markiaidoIn 1987 begon Mark aan het trainen in iaido. Dat was bij sensei A. Zwalve in zijn dojo Yotosama in Zoetermeer. Na een jaar trainen moest hij helaas stoppen door ziekte en verhuizing.

Het iaido liet Mark echter niet los. Toen er jaren later een nieuwe iaido school startte in de zaal waar hij ook karateles gaf, pakte hij de draad weer op. Door Hans Pegtel begon hij stages te volgen Japanse leraren en ging hij centrale trainingen bijwonen. Onder de deskundige leiding van Hans behaalde hij zijn shodan.

Later is hij samen met Alain Manche overgestapt naar Kendo kai Den Haag. Daar is Aad van de Wijngaart de hoofdleraar (7-dan).

Sponsors Tomo no kai

ZA logo 2018