Sensei is een Japans woord voor 'leraar'. De sensei die bij Tomo no Kai de karate lessen verzorgen zijn Rita Soutendijk en Mark Neijssel.

Beide leraren hebben ook ervaring met internationale wedstrijden en geven zelfverdedigings/weerbaarheids cursussen aan bedrijven. Cursussen waar assertiviteit en zelfverdediging gecombineerd zijn. Alle twee de sensei zijn internationaal (WIKF) en nationaal erkende (LMA) leraren en hebben een kata jury bevoegdheid.

Rita Soutendijk

ritaRita Soutendijk is begonnen met karate in 1984 bij Muldersport Den Haag. Naast het karate heeft zij judo, ju jutsu en aikido getraind, maar uiteindelijk toch voor het karate gekozen. Meerdere budo sporten beoefenen is erg leuk, maar veel beter is het om de diepgang in één sport te bereiken. Sinds 1994 actief in katawedstrijden, waar ze meerdere malen Nederlands kampioen is geworden. Internationaal veroverde Rita bij de WKC wedstrijden drie bronzen medailles: individueel op het WK 1999 in Duitsland en met het dames team op het EK 2002 in Oostenrijk en nog een keer op het WK in Rusland in 2003.

 

 

 mark1Mark Neijssel

Na een half jaar privé les in karate is Mark Neijssel in 1985 begonnen met Wado karate bij sensei Peter Swikker, Mulder Sport Den Haag. Na een paar jaar werd hij gevraagd om te assisteren bij een jeugduur. Vanaf dat moment wist hij zeker dat hij karateles wilde gaan geven. Tijdens zijn HBO studie kreeg hij de kans om op een sportschool de karatelessen te gaan verzorgen en dat deed hij veel liever dan zijn bijbaantje als postbode. Sinds 1990 is hij samen met Rita gestart met Tomo no Kai. Mark is nog steeds nationaal en internationaal actief met katawedstrijden. Zijn mooiste overwinning was op de mastertrophy waar Hanshi Suzuki de eerste prijs aan hem overhandigde.

Naast het karate heeft hij ook de 3e dan graad in het Iaido (kunst van het trekken van het zwaard).

Sponsors Tomo no kai

ZA logo 2018