Tomo no Kai iaido Mudantoernooi 2012:  Zondag 4 november 2012

             Melden :         vanaf 12.30

            Aanvang:         13.00 uur, eindtijd rond 17.00 uur

            Plaats:             Sporthal De Driesprong, Juliana van Stolberglaan 1, Zoetermeer

 

Het Mudantoernooi iaido van Tomo no kai is speciaal voor beginnende iaidoka, tot en met 1e kyu. Je kan op het clubtoernooi meedoen aan twee onderdelen: kata sanbon shobu en ippon shobu. Op deze manier kan je veel ervaring opdoen met het lopen van je kata op wedstrijden!

De sanbon shobu poules worden ingedeeld op graad en leeftijd, je komt met maximaal 6 deelnemers in een poule.

Het mudan toernooi telt mee voor de NKR als een centrale training. Drie centrale trainingen of wedstrijden zijn nodig om bij de NKR examen te kunnen doen. Na de wedstrijden zal er nog kort gelegenheid zijn om de aandachtspunten van je wedstrijden te trainen onder leiding van de aanwezige juryleden.

 

Inschrijving

 Inschrijven voor de wedstrijden kan alleen via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt hier het excel formulier voor inschrijving downloaden:excel inschrijf formulier

Deze graag invullen en opsturen naar ons email adres!

Inschrijving sluit zaterdag 27oktober!

 

Betaling

De inschrijfkosten voor het Mudantoernooi zijn €7,50 voor leden van de NKR en €10,- voor niet-leden. Je inschrijving is pas definitief als ook het inschrijfgeld betaald is!

 Betaling vooraf per giro, op giro 796699, tnv karatever Tomo no kai Zoetermeer, ovv naam en iaido 2012.

 

 

Er kan worden ingeschreven voor de onderdelen:iaido

Iaido Kata sanbon shobu

Ippon shobu poules kata mae of tsuka ate

Ippon shobu poules kata kesagiri, of morote tsuki

 

 

Sanbon shobu

 Verplichte kata: Je loopt per wedstrijd 3 kata: Mae is verplicht, daarnaast mag je zelf twee kata kiezen uit de Seitei. Je loopt minimaal 2 wedstrijden in een poulesysteem.

Om de wedstrijden op tijd te laten verlopen voert alleen de eerste deelnemers van een poule de groet in het wedstrijdveld uit, de overige deelnemers groeten aan de rand van het veld terwijl de eerdere deelnemer nog bezig is met zijn kata. Zodra de deelnemers hun uitslag heeft gekregen kunnen de volgende deelnemers direct beginnen met hun kata. De laatste deelnemers van de poule groeten af in het veld.

 

Ippon shobu poules

 Deze wedstrijd gaat volgens een afvalsysteem, bij winst ga je door, als je verliest lig je eruit. Je loopt steeds 1 kata. Er zijn twee onderdelen bij de afvalpoules: een onderdeel met verplichte kata en een onderdeel waarin je kan kiezen uit twee kata.

Onderdeel 1, verplichte kata: kata Mae  (mukyu) of Kata Tsuka ate (ikkyu)

Onderdeel 2, keus uit:           Kesa giri of Morote tsuki.

 

Je mag je in totaal dus voor twee ippon shobu kata inschrijven. Je begint na opkomst gelijk met je kata, groeten hoort dus niet bij de wedstrijd. Alle deelnemers groeten tegelijk aan het begin en eind van de poule.

Dit onderdeel is geen officieel wedstrijdonderdeel volgens de ZNKR, maar wel een mogelijkheid om nog meer ervaring op te doen in het lopen van je kata op een wedstrijd, en vooral ook erg leuk!

 

 

 Routebeschrijving Mudantoernooi Tomo no Kai: route Driesprong

 

 

Sponsors Tomo no kai

ZA logo 2018