VF2A8428Het jaarlijkse Clubtoernooi van karatevereniging Tomo no kai was dit jaar kleiner dan anders, maar alle deelnemers hebben zich van hun meest sportieve kant laten zien! Het was een gezellig toernooi, waarin we veel talent hebben gezien. 

Naar het jaarlijkse clubtoernooi van karatevereniging Tomo no kai werd door de leden al lange tijd uitgekeken. Maanden hebben zij geoefend op de moeilijke standen en technieken van de verschillende kata, om deze zo goed mogelijk aan de jury te laten zien. Op het toernooi kregen de kinderen ook de gesponsorde sporttassen van Prins Maasdijk Motoren.

Prins Motoren is leverancier van het Japanse dieselmotoren merk Kubota en ondersteunde van harte de karatevereniging, wat immers ook een Japanse sport is. Alle leden van de vereniging konden voor een heel klein prijsje de mooie sporttas aanschaffen, zodat het wedstrijdteam op komende wedstrijden weer prima voor de dag komt!

Het clubtoernooi is met uitstek een toernooi om veel te leren, dit geldt voor de deelnemers, maar zeker ook voor de juryleden die door de club zelf opgeleid worden. Een foutje maken hoort daarbij, van fouten leer je hoe het beter kan, is het motto. Leraar Mark Neijssel: "Ik geniet er enorm van als je ziet hoe de leerlingen groeien op het toernooi. Ze lopen allemaal meerdere keren hun kata, zodat ze de kans hebben om zichzelf te verbeteren. En ik ben bijna nog blijer dan zo'n kind dat voor de eerste keer op het podium staat met een prijs in zijn handen!"

VF2A8257  VF2A8370 


Op het toernooi werden na een sportieve strijd de prijzen en tassen uitgedeeld. Iedereen op het toernooi is een winnaar, de kleinere kinderen zitten in kleine poules en de oudere karateka overwinnen zichzelf door een nóg betere kata te laten zien. Een eerste plaats werd behaald door: Nigel Guttenberg, Diwesh Bhoera, Sebastiaan Vriens, Jeremy Neijssel, Marjolein de Heer, Rahul Bhoera, Vivian de Bloois, Inge Zevenbergen, Lars Nuijens, Matthijs de Jong, Hanneke Smits en Lucia vd Brink.

Foto's: Deiram Bhoera

Sponsors Tomo no kai

ZA logo 2018