20130920-2046

Het WK team: Robine, Margi, Luc, Lindsay,  Shanna en Lucia

 Na maandenlange voorbereiding stapte het Tomo team woensdag 18 september allemaal op de veerboot naar Engeland! Gelukkig was iedereen (nét) op tijd voor de boot, zo konden we alvast gezellig zorgen voor wat teambuilding onderweg!

20130920-2151Trainen, trainen, trainen en nog eens trainen, op een WK kom je natuurlijk niet zomaar! In de voorbereiding werd ook de nieuwste techniek ingezet: de kata's werden opgenomen met smartphone of tablet en ter plekke bekritiseerd. Als je zelf duidelijk ziet wat je fout doet kan je het ook makkelijker verbeteren.

Bij aankomst in de sporthal werd meteen duidelijk dat dit echt geen clubtoernooi was: Het K2 sportcomplex in Crawley is echt groot! Vijf matten en overal vlaggen van de verschillende landen. Dat is eigenlijk ook één van de leukste dingen van een WK, je hoort en ontmoet overal karateka van verschillende landen. Vooral de Zweden waren goed vertegenwoordigd, en behaalden ook heel wat prijzen, maar er waren ook deelnemers uit Amerika, Georgië, en een hele hoop andere landen.

We zaten in een heel karakteristiek oud Engels hotel, sommige delen stamden zelfs uit de 14e eeuw! Een prima plek dus om nog even lekker wat foto's te maken!

p1070352De eerste dag konden we nog even trainen, foto's maken en aanmelden voor de wedstrijden, vrijdag ging het toernooi echt van start. Gelukkig voor onze deelnemers werden alle kata wedstrijden in de ochtend gedraaid, ze hoefden dus niet zo heel lang te wachten!

Natuurlijk waren er wat zenuwen, maar iedereen was er klaar voor om zijn kata zo goed mogelijk te lopen. En dat hebben ze gedaan ook! Als leraar en coach kan je op dat moment niets meer dan met klamme handjes aan de kant zitten en hopen dat alles goed gaat. We konden gerust gesteld zijn,  het ging méér dan goed! Stuk voor stuk liet het Tomoteam een goede kata zien, strak en beheerst uitgelopen. Shanna bereikte de finale met haar kata wanshu en liet in de finale een prima gelopen Bassai zien. Jammer genoeg geen ereplaatsen dit jaar voor Tomo, maar we hebben genoten van de prestaties van de leerlingen en van het teamgevoel tijdens de hele wk reis!

 

Bekijk voor meer foto's de gallery: tomonokai.nl/foto-albums

Sponsors Tomo no kai

ZA logo 2018